Lad os hjælpe dig - udfyld formular nederst på siden

Vi klarer alt det praktiske

Har du sat dig for at finde og importere din næste bil fra Tyskland, bør du læse med her. Vi har mange års erfaring med at handle brugte luksusbiler i Tyskland og kan rådgive dig både før, under og efter importen. Her giver vi dig nogle tips til, hvordan du gør den bedste handel og undgår de værste faldgruber, når du selv vil importere din bil fra Tyskland.

Der er rigtig mange penge at spare på at købe en brugt luksusbil i Tyskland og endnu flere på at lease den. Det kan du læse meget mere om andet steds her på hjemmesiden. Her på siden handler det først og fremmest om, hvordan du selv kan importere din bil og hvad du bør vide, før du kaster dig ud i at blive din egen bilimportør.

Handel så langt mod syd som muligt

Det første tip er det bedste: De flotteste biler findes oftest i den sydlige del af Tyskland. Her anvendes der sjældent vejsalt på vejene om vinteren, hvorfor bilens karosseri er i bedre stand.

Samtidig har de sydlige delstater flere velhavende indbyggere. Derfor findes de dyreste og mest veludstyrede biler oftest længst mod syd og da der er mange af dem, er priserne på dem oftest lavere end i den nordlige del af Tyskland.

Regn aldrig med annoncen

Papir og hjemmesider er taknemmelige. Så selv om bilen ser fantastisk ud på billederne og alle specifikationerne er lige som du har drømt om, kan der gemme sig mange overraskelser, når du først kommer ned og ser på bilen.

Er prisen på bilen langt under markedsprisen, bør du være ekstra forsigtig. Bilen kan være skadet, fejlbehæftet eller der kan være manipuleret med oplysningerne eller bilens elektronik. Annoncen kan også være fup og blot udgivet for at narre ukyndige nybegyndere. Så kan du kun maile til indehaveren af bilen og bliver du straks opfordret til at indbetale et forskud på bilen, er der stor risiko for, at der er tale om et fupnummer.

Bed om dokumentation for bilens historie

Vil du sikre dig mod at købe katten i sækken, skal du sørge for at få forevist dokumentation for bilens historie. Mange af de mindre forhandlere i de tyske storbyer er kendt for at være ekstra kreative med biler, de har importeret billigt fra andre lande. Det kan være alt lige fra at forfalske bilens papirer og til bare at fortælle en god historie om den. Bed altid om originale dokumenter.

Generelt bør du fravælge små forhandlere, der bor i byernes industrikvarterer og holde dig til de større og helst autoriserede autoforhandlere. Her koster bilerne ganske vist noget mere, men til gengæld er du sikker på, at du får en bil, der ikke er fusket med forhistorien på. Dertil har de store forhandlere deres renomme for kært. Vi ser desværre også en tendens til at at biler fra Berlin, ofte kan være behæftet fra fejl, mangler og ukorrekte data.

Regn altid med, at der er noget der skal laves

Selv om bilen ser fantastisk ud på billederne i annoncen, viser det sig oftest, at de har småskader, ridser og skrammer. Det kan også være, at kabinen har en fæl lugt eller at dæk eller bremser er nedslidte, ligesom du må forvente, at bilen kan have andre småfejl og mangler.

Så hav altid et beløb reserveret til klargøring og småreparationer på bilen.

Sørg for at få garanti på bilen

Som EU-borger har du altid reklamationsret i henhold til købeloven – også selv om du bor i Danmark og forhandleren bor i Tyskland.

Det er dog sjældent nok at stole på købeloven. Du skal også føle dig sikker på, at forhandleren rent faktisk også vil overholde garantien, når du først har importeret bilen til Danmark. Det kan være et problem, selv med nogle af de helt store forhandlere.

Derfor bør du altid bede om at få en garanti på bilen, når du køber den. Det sikrer dig, at du kan få repareret bilen på garantien her i Danmark. Du kan få mere at vide om garanti ved at kontakte os.

Du skal ikke betale moms hvis…

Som privatperson skal du ikke betale dansk moms, når du importerer en brugt bil til Danmark fra et andet EU-land. Men for at bilen anses for brugt, skal den være over 6 måneder gammel og have kørt minimum 6.000 kilometer, når du får den leveret.

Hvordan med registreringsafgiften

Den danske registreringsafgift som du skal betale, når du importerer bilen, fastsættes efter, hvad en tilsvarende bil anslås at ville koste hos en dansk forhandler inkl. moms og avance. Du kan først søge om at komme til at betale registreringsafgiften, når bilen er kommet til Danmark og er blevet synet af både toldvæsnet og det almindelige bilsyn.

Behandlingen af din ansøgning foregår elektronisk og tager 3 til 5 uger. Først når ansøgningen er færdigbehandlet, kan du få bilen indregistreret på danske plader.

Vil du gerne kende registreringsafgiftens størrelse på forhånd, kan vi hjælpe dig på flere måder. F.eks. kan vi straks fastsætte registreringsafgiften og sørge for, at du omgående får udleveret nummerplader. Du kan også få vores vurdering af, hvad registreringsafgiften bliver, før du køber bilen. Så ved du på forhånd, om du har råd til bilen. Du kan læse mere om vores ydelser på området her.

Den trygge vej til egen import af biler fra Tyskland

Som sagt har vi mange års erfaringer med at importere biler fra Tyskland. Derfor kender vi alle fupnumrene, alle trickene og alle faldgruberne.

Vi kan hjælpe dig med alle faser af importforløbet lige fra at få gennemgået bilen rent teknisk over selve købet og importen og tilbyder også forskellige former for leasingmodeller. Samtidig tilbyder vi også rådgivning, hvis du bare har brug for et godt råd eller hjælp til nogle af tingene, men ellers gerne vil klare det hele selv.

Uanset hvad du har brug for, så kontakt os via kontaktformularen her på siden, send os en mail eller giv os et ring. Så kan vi tage en snak om, hvordan du nemmest og mest gnidningsløst får importeret din brugte luksusbil fra Tyskland.

Lad os hjælpe dig

St.car

Hos JT Leasing bestræber vi os på altid at levere biler af højeste kvalitet til vores kunder. Alle biler kontrolleres af et uafhængigt testfirma hos den forhandler, hvor bilkøbet skal finde sted. Det sikrer dig, at du får din drømmebil i den stand, som forhandleren har beskrevet. Med en leasingaftale gennem JT Leasing er du altid sikret de bedste og mest favorable vilkår!

 

JT Leasing
John Thomsen
Flensborgvej 9A
6340 Kruså
Tlf: 40 70 70 55
info@jt-leasing.dk

Bankinfo:
Reg.: 8065 - Konto: 1425417